مراسم سي و سومين سالگرد ثبت مجموعه بازار تبريز در فهرست آثار ملي

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي درحاشيه بازديد از کارگاه هاي فعال مرمت بازار تبريز ضمن اعلام مطالب فوق گفت : مجموعه بازار تبريز در بيست و پنجم شهريور ماه سال 1354 در فهرست آثار ملي به شماره 1097ثبت شده است و امروز درسي و سومين سالگرد اين موضوع شاهد تلاش مديران دستگاه هاي دولتي ، اصناف و کسبه و مردم شهر تبريز در به ثبت رساندن اين اثر عظيم بشري در فهرست آثار جهاني هستيم .

رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود : با توجه به قدمت اين اثر تاريخي و تخريب بخشي از آن در زلزلزله هاي متعدد شهر و مرمت و بازسازي اساسي آن در دوره هاي اواخر زنديه و قاجار امروز شاهد داير بودن کارگاه هاي مرمت در جاي جاي بازار هستيم که بر اساس پلان مديريتي طراحي شده توسط زبده ترين کارشناسان و با رعايت اصول فني و ضوابط مصوب به کار خود ادامه مي دهند .

وي در خصوص کارگاه‌هاي داير افزود : کار مرمت در کارگاه هاي تيمچه ملک ، مسجد کوچک دلاله زن ، سراي کشمش چي لر ، مسجد و مدرسه حاج صفر علي ، سراي ميرزا جليل ، سراي درب عباسي و بازار شتربان در حال انجام است .

محمدي در مورد ميزان پيشرفت طرح ها نيز گفت : کار مرمت تيمچه ملک حدود 30 درصد ، مسجد دلاله زن 40 درصد ، و مجموعه مسجد و مدرسه حاج صفر علي و سراي کشمش چي لر 50 درصد و سراي حاج سيد حسين اول و سراي ميرزا جليل 80 درصد و سراي درب عباسي و بازار چه شتربان در حال اتمام است .

وي اضافه کرد : با توجه به لطماتي که به مرور به اين مجموعه وارد شده است و ضرورت تداوم مرمت در بزرگترين باز مسقف جهان به زودي کار مرمت سراي مير علي حسن ، سراي کچه چي لر ، تيمچه حاج صفر علي ، سرا و تيمچه حاج محمد قلي ، بازارچه رنگي نيز آغاز مي شود .

لازم به ذکر است بازار تبريز به عنوان بزرگترين بازار سرپوشيده جهان به عنوان يکي از آثار پيشنهادي ايران براي ثبت در فهرست آثار جهاني توسط يونسکو در سال 2010 است که در اين صورت اولين بازار ثبتي جهان خواهد بود . /106

انتهای پیام/

کد خبر 1387062616